4 éves terv

... Egyvalamit azonban tehetek. A magam laikus módján összeállíthatom a saját programomat, egy olyat, amire szívesen szavaznék. De mivel tudom, hogy sok dologban tévedek, ezért vitára bocsájtom az elképzeléseimet, és azt szeretném, ha megvitatnánk, kijavítanánk és kiegészítenénk. És ha majd végeztünk, megtehetek annyit magamért és másokért, hogy kinyomtatok egy-egy példányt, odamegyek a képviselőkhöz, akik engem akarnak képviselni, és azt mondom neki: ezt akarom, csináld ezt. És ha nektek is tetszik a nagy mű, akkor tegyétek ti is ezt. Hátha.

Friss topikok

Megint észérvekkel védekeznek a vállalkozók...

2008.03.07. 13:52 :: Raszputyin

"A vállal­ko­zók a rájuk ne­he­ze­dő többlet­ter­he­ket nem tud­ják el­vi­sel­ni, és vél­he­tően a lakos­ságra fogják hárí­tani."

Hány­szor hal­lot­tuk már ezt? Most már tény­leg ki­vág­ta a biz­to­sí­té­kot. Az len­ne a mai kér­dé­sem, hogy aki ezt, vagy eh­hez ha­son­lót ír vagy mondd, az tény­leg ko­mo­lyan gon­dol­ja? A vál­lal­ko­zó me­lyik több­let­ter­hét nem há­rít­ja a vá­sár­ló­ra, te­kint­ve, hogy az összes ter­hét, költ­ségét, adóját a vá­sár­ló­ja fi­ze­ti? Vagy van­nak olyan vál­lal­ko­zá­sok, ahol a tu­laj­do­nos né­hány költ­ségét a sa­ját jö­ve­del­mé­ből fi­ze­ti? Abszurd lenne. De várjunk csak, a tulajdonos jövedelmét nem a vásárló fizeti? Hahó, hahó, kedves BKIK, tisztában vagyunk a piacgazdaság működésével?

Csak, hogy meglegyen a kontextus:
A rendelet ellen a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is tiltakozik és bevezetésének elhalasztását követeli - sikertelenül. A szervezet támogatja a környezetvédelmi szándékokat, de olyan jogszabályt lát, amely rendkívül megnehezíti a város működését. Az alapvetően költségvetési szempontok alapján megalkotott rendelkezés általános ellátási és közszolgáltatási gondok kialakulásához, valamint szociális feszültséghez vezet. A vállalkozók a rájuk nehezedő többletterheket nem tudják elviselni, és vélhetően a lakosságra fogják hárítani. A BKIK szerint a főváros úthálózatának állapota a rendelettől még nem lesz jobb, az új regula ugyanakkor korlátozza többek közt a lakosság, az ipari létesítmények áruval, fogyasztási cikkekkel, alap- és segédanyagokkal történő kiszolgálását, továbbá a hulladék és környezetszennyező anyagok elszállítását. A rendelkezés az olajtársaságokat is érinti, hiszen annak hatása a fűtő- és üzemanyagok szállítása esetén is túlgyűrűzik. Elég csak a BKV-telepek üzemanyag-ellátásának költségeire és azoknak az utazási költségekben való megjelenésére gondolni - figyelmeztet a BKIK. A kamara szerint a főváros infrastrukturálisan sem kész egy ilyen rendelet bevezetésére: nincs egybefüggő, kellő áteresztőképességű körgyűrű, hosszú az engedélyek kiadásának ügyintézési ideje. (B. T)
Drasztikus díjemelés után finomhangolás (Népszabadság, 2008. március 5.)

Dugódíj miatt drága a kifli?

2 komment · 1 trackback

Címkék: aktuális villámposzt

A bejegyzés trackback címe:

https://4evesterv.blog.hu/api/trackback/id/tr18369903

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: pool drain covers 2018.02.25. 08:27:53

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ksivállalkozó 2008.05.26. 23:36:37

én minden megtermelt 100 forintból 57-t kapok készhez . ebből még fizetem a havi adómat, évente az szja-mat. szopjanak le. Majd ha minden 100 forintból 75 nálam marad, majd én is örülni fogok...

Raszputyin · http://zsir.blog.hu 2008.05.27. 12:36:41

Igazából két fontos dolog van. A tényleges százalékoknál fontosabb, hogy mindenki ugyanannyit fizessen, így ne sérüljön a verseny. Ha ez áll, akkor mindegy mennyi a díj, mindenképpen beépül az árakba. A dolog akkor is működik, ha 100 Ft-ból 1 Ft marad nálad. Teljesen mindegy, hogy milyen az arány, ha a verseny egyenlő (persze a gyakorlatban ez nem teljesül 100%-osan).
A másik dolog az, hogy valahogy rá kell kényszeríteni a nagy járművekkel közelekedőket, hogy ne menjenek a városba, ha nem muszáj. Ha megkéred őket, bejönnek, ha szabályozgatsz, akkor is bejönnek, egy eszköz marad. Pénz beszél, kutya ugat. A verseny nem sérül, mert mindenkinek ki kell fizetni a díjat, tehát teljesen jó.
De a poszt nem erről szól. Csak arról szól, hogy a BKIK, meg általában a vállalkozók milyen fals dolgokkal védekeznek, amikor egy díj szóba kerül. Hogy a lakosságra hárítják a többletterheket az nem értelmes érv, ez van a posztban is kifejtve.
süti beállítások módosítása