4 éves terv

... Egyvalamit azonban tehetek. A magam laikus módján összeállíthatom a saját programomat, egy olyat, amire szívesen szavaznék. De mivel tudom, hogy sok dologban tévedek, ezért vitára bocsájtom az elképzeléseimet, és azt szeretném, ha megvitatnánk, kijavítanánk és kiegészítenénk. És ha majd végeztünk, megtehetek annyit magamért és másokért, hogy kinyomtatok egy-egy példányt, odamegyek a képviselőkhöz, akik engem akarnak képviselni, és azt mondom neki: ezt akarom, csináld ezt. És ha nektek is tetszik a nagy mű, akkor tegyétek ti is ezt. Hátha.

Friss topikok

Környezetvédelem - Célok

2008.02.27. 00:56 :: Raszputyin

Ebben az országban ma a környezetvédelem nagyjából mindenkinek a szarokbele kategória. Ezen nem csodálkozom, a rendszerváltás előtt tényleg mindenkinek a legutolsó előtti problémája volt, utána meg felcsillant egy tuti élet lehetősége, és ugye a cél szentesíti az eszközt. Manapság már kezd kicsit előtérbe kerülni a probléma, a sajtó beszél róla, közismertté válnak a problémák és néhány parasztvakítós kormányzati program is megjelent a színen. Ha hátrahagynám a cinizmust, akkor azt mondanám, hogy történtek előrelépések, a civil szervezetek is csinálnak ezt azt, és nagyon lassan az emberek is megtesznek a környezetükért olyasmiket, amik nem vagy csak kicsit ellenkezik az érdekeikkel. Az ügyeletes patásról, az üzleti szektorról meg annyit, hogy a PR anyagokon sosem fognak túllépni (ismét tisztelet a csekély számú kivételnek), de ahogy azt egy barátom mondta, a pénznek nincs lelkiismerete.
Mit lehetne tenni?
Egyéni szinten a népnevelés, az okosítás működik ugyan, de nem túl hatékonyan, és ami a nagyobb baj, túlságosan lassan. Szabályozgatni ezen a téren felesleges, egyszerűbb, ha emberek érdekévé tesszük, hogy foglalkozzanak a környezetvédelemmel, és a magyar ember szívéhez a legrövidebb út a pénztárcáján keresztül vezet.
Az üzleti szektort elméletben könnyű kezelni, versenyelőnyt fabrikálunk a környezet­védelemből és kifizetettjük vele az okozott kárt. A gyakorlatban azonban ez nem túl könnyen kivitelezhető, de próbálkozni azért lehet.
A továbbiakban több poszt fog a környezetvédelemről szólni, de természetesen várom a ti elképzeléseiteket is.

Szólj hozzá!

Címkék: célok környezetvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://4evesterv.blog.hu/api/trackback/id/tr17356050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása